levashelimmaggie2

מגדל חצילים, עגבניות מגי וגבינות

מגדל חצילים, עגבניות מגי וגבינות

 הצעת הגשה: להגיש עם לחם דגנים חם

מרכיבים

ל-6 סועדים:
  • 2 פרוסות חצילים עם הקליפה.
  • שמן לטיגון, קורט מלח.
  • 18 פרוסות גבינת קולאז'.
  • קולי עגבניות - 7 עגבניות אדומות ובשלות.
  • 4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות.
  • 4 כפות זיתים שחורים קצוצים.
  • 1 כף עלי טימין טריים.
  • 3 כפות עירית קצוצה.
  • 2 כפות עלי ריחן קצוצים.
  • 4 כפות שמן זית.
  • 1 כף חומץ בלסמי.
  • מלח ופלפל שחור.
  • לעגבניות האפויות:
  • 6 עגבניות מגי
  • 1/2 כוס שמן זית.
  • 4 שיני שום פרוסות.
  • 2 כפות של מלח גס
  • פלפל שחור גרוס.
  • צרור טימין.

הוראות הכנה

א. להכנת קולי העגבניות:
  • לגרד את העגבניות במגרדת גסה. – להניח בקערה.
  • להוסיף את שאר מרכיבי הקולי – ולמקרר.
ב. להכנת העגבניות האפויות:
  • לחמם תנור ל180 מעלות, לסדר פלחי עגבניות בתבנית.
  • לצקת על העגבניות את השמן ולתבל במלח ופלפל.
  • לפזר את השום ולכסות בעלי הטימין.
  • לאפות במשך כ40 דקות – להוציא ולצנן.
ג. לזרוע על החצילים מלח ולהניח בצד במשך שעה.
  • לשטוף היטב ולייבש.
  • לחמם את השמן ולטגן את החצילים עד שיזהיבו. (להניח על נייר סופג).
ד. לחמם תנור על 180 מעלות ולסדר בתבנית אפייה.
  • להכין ששה מגדלים עם פרוסות החציל ופרוסות הגבינה. (פרוסת חציל, פרוסת גבינה(.
  • מקבלים ששה מגדלים, בכל אחד ארבע פרוסות חציל ושלש גבינה.
ה. אופים כ-רבע שעה עד שהגבינה נמסה.
  • מעבירים את המגדלים לצלחות אישיות- יוצקים מסביב מעט מקולי העגבניות והזיתים, ושמים מעל כל מגדל אשכול פלחי עגבניות אפויות.