levashelimmaggie2

ביצים עלומות ברוטב עגבניות

ביצים עלומות ברוטב עגבניות מגי

 מתכון ביצים עלומות ברוטב עגבניות

קשה לזהות אבל ההרהורים שהובילו ליצירת המתכון הזה החלו בשקשוקה ובמחשבה איך אפשר לבוא אחרת למפגש בין ביצים לעגבנייה. אין להיכנע לבהלה שבהכנת ביצים עלומות. קיראו היטב את ההוראות והמלאכה תצלח בלי שום בעיה תחת ידיכם המתנסות.

מרכיבים

  • 5 עגבניות עזות טעם
  • 3 ביצים טריות
  • 2 כפות חומץ
  • 1 גביע יוגורט כבשים (200 גרם)
  • מלח גס
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
  • שמן זית באיכות טובה

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הרוטב. בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח, מכסים ומבשלים על אש קטנה משך שעה ועשרים דקות, שבמהלכן יגירו העגבניות הרבה נוזלים ויהיו לרוטב של עצמן. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מכינים ביצים עלומות: ממלאים מחבת עמוקה בכ־1.5 ליטר מים, שיהיו במחבת בגובה של כחמישה ס"מ. יותר מזה אנחנו לא צריכים. הביצים הכי מוצלחות ייצאו מיחס של 1.5 ליטרים מים על שתי כפות חומץ. מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. למים אסור לבעבע, ככה שאם זה לא עוזר מותר גם לכבות לרגע. שוברים את הביצים ומחליקים אותן למים בזו אחר זו. מבשלים כשלוש דקות, או עד שחלמוני הביצים מתכסים בקרום לבן. מוציאים את הביצים בכף מחוררת ומניחים בצלחת משומנת במעט שמן זית. מחלקים את רוטב העגבניות בין שלוש צלחות קטנות, עמוקות מעט, ובמרכז הצלחת מניחים כף יוגורט. מעל מניחים את הביצה. מפזרים מעט מלח ופלפל ירוק חריף ומזליפים מעט שמן זית.